Vitakraft® Safety

Takuulla turvallinen lelu. Rakkaudella.

Laadukkaat eläinten lelumme täyttävät kaikki laadunvalvontakonseptin vaatimukset. Voit olla varma, että lelut eivät vaaranna leikin aikana lemmikkisi, lastesi tai omaa terveyttäsi.

Tarkistettu myrkyllisten pehmentimien varalta

Koska koirien ja kissojen muoviset lelut ovat joustavia, käytetään joissakin tapauksissa pehmentimiä.  Vitakraft®-tuotteet on testattu kattavissa testeissä myrkyllisten pehmentimien varalta, jotta voimme olla varmoja lelujemme vaarattomuudesta ihmisille ja eläimille jo etukäteen. Tämän lisäksi Vitakraft® noudattaa EU:n REACH-kemikaaliasetusta, jonka mukaan pehmentävien ftalaattien DEHP (dietyyliheksyyliftalaatti), DBP (dibutyyliftalaatti) ja BBP (bentsyylibutyyliftalaatti) suurin sallittu konsentraatio leluissa ja vauvojen tuotteissa on 0,1 massaprosenttia. Näin ollen tuotteet luokitellaan myrkyttömiksi ihmisille ja eläimille.

Täyttää eurooppalaisen lasten lelujen turvallisuutta koskevan standardin vaatimukset

Myös lapset pitävät monista värikkäistä lemmikeille tarkoittamistamme leluista. Koska lapset saattavat käsitellä lelujamme, Vitakraft® on huolehtinut, että lelut eivät ole millään tavalla terveydelle vaarallisia. Niinpä lelumme eivät täytä ainoastaan eläinten leluja koskevat vaatimukset, vaan ne ovat myös lasten leluja koskevien korkeiden vaatimusten mukaisia. Tämän ilmaisee CE-merkintä, joka tarkoittaa eurooppalaisten standardien sekä standardin DIN EN 71 "Lelujen turvallisuus" vaatimusten täyttämistä CE-direktiivin osana. Voimme siis taata – oikein käsiteltynä – turvalliset leikkihetket paitsi koirallesi ja kissallesi, myös yli 3-vuotiaille lapsille.

Tuotettu reilusti

BSCI (Business Social Compliance Initiative) on eurooppalaisen ja kansainvälisen kaupan yhdistyksen Foreign Trade Associationin (FTA) aloite, joka kohdistuu kaupan vapauteen ja vastuulliseen liiketoimintaan. Aloite pyrkii lisäämään kansainvälisten toimitusketjujen työolosuhteiden ja sosiaalisten tuotantovaatimusten läpinäkyvyyden edistämistä esimerkiksi kaikkien toimittajien standardoidun auditoinnin, jatkuvan koulutuksen ja pitkäkestoisen parannuksen saavuttamiseen tähtäävän poliittisen toiminnan avulla. Vitakraft®, joka on ollut FTA:n jäsen vuodesta 2016 alkaen, edellyttää tuotantomailtaan todistettavaa ja näkyvää suhtautumista reiluihin työolosuhteisiin ja työsuojeluun. Riippumattomat laitokset tarkistavat säännöllisesti kullakin alueella saavutetun edistyksen.